Ružica Jukičić iz Bluesun hotela Kaj osvojila prvu žensku medalju za Hrvatsku na međunarodnoj manifestaciji “Biser mora 2013”

Od 20. do 24. ožujka u Supetru na otoku Braču održan je 8. Međunarodni kulinarski festival „Biser mora“ 2013 u kojoj je kuharica Ružica Jukičić iz Bluesun hotels & resorts osvojila 3 mjesto za Hrvatsku.
Festival organizira Savez kuhara iz mediteranskih i europskih regija (SKMER) iz Splita pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma, te već nekoliko godina okuplja kulinarske stručnjake iz regije i Europe. Osim natjecanja između gastro timova, svaka zemlja predstavlja i svoje proizvođače hrane koji izlažu nacionalne specijelitete.

Više od 250 kuhara sudjeluje u ovom natjecanju predstavljajući zemlje poput Austrije, Slovenije, Hrvatske, BiH, Crne Gore, Srbije, Švicarske, Bugarske, Turske, Grčke, Rusije, Češke, Makedonije i Albanije. Kuharski show je odlično prihvaćen, zabavnog je karaktera, čemu su doprinijeli i gosti koji dolaze iz cijele regije poput Enisa Bešlagića, Ane Rucner, Halida i Mirka Fodora.

Ružica Jukičić iz Bluesun hotela Kaj u Mariji Bistrici osvojila je brončanu medalju u kategoriji kup "Biser mora", posebnog formata za finale. Zadatak je bio, a temeljem dobivenih namirnica, u 90 min. napraviti 3 slijeda na temu: predjelo od kamenica, teleći jezik za glavno jelo i jagode za desert.
Ružica je prva ženska kuharica koja je za Hrvatsku osvojila medalju, te je prva Hrvatska finalistica u posljednjih 8 godina.

Bluesun kao hotelska grupa od 13 hotela u četiri obalne i jedne kontinentalne destinacije okuplja sve veći broj mladih kuhara od kojih se mnogi razvijaju u gastro stručnjake. Među njima ističemo Tomislava Kožića iz Bluesun hotela Kaj, koji sa 27 godina osim zanimljivog iskustva i brojnih nagrada poput prvog zagorskog chefa iza sebe ima školovanje čuvene kulinarske akademije Ritz Escoffier Ecole iz Pariza.
vrh stranice